Usposabljanje poklicnih voznikov - koda 95

Pooblaščeni center za USPOSABLJANJE POKLICNIH VOZNIKOV motornih vozil
BAKOVSKA 29A, MURSKA SOBOTA

EU koda 95 za prevoz blaga in za prevoz potnikov.
Naslednje priprave za pridobitev kode 95 načrtujemo ... zbiramo prijave.

Vse informacije in prijave o pridobitvi dobite na telefonski številki 02/530-1614 ali 041-746-005 (g. Jože) ali nam pišite na joze.veren@apms.si. Prijavite se lahko tudi preko elektronskega obrazca ali nas osebno obiščete.

Začelo se je 10. septembra 2008 za voznike avtobuisov in leto pozneje še za vznike tovornjakov. S tem je ugasnil program NPK za voznike. Vsi vozniki, ki imajo vpisano kodo »95« v svojih vozniških dovoljenjih se morajo redno usposabljati (7 ur letno), če želijo svojo kvalifikacijo uporabljati.
Nekaterim voznikom se je veljavnost kode že iztekla. Ni problem! Ponovno jo lahko aktivirate s sklopom zadnjih petih predavanj.

Redno 7 urno usposabljanje praviloma izvajamo vsak mesec, ob zadostnem številu prijav. Prijavite se! 

Zbiramo prijave tudi za prejšnje sklope usposabljanja za 5 let nazaj, za vse, ki so kaj izpustili.
 
Prijavite se lahko pri nas, pisno po pošti ali elektronski pošti.
Cena usposabljanja znaša 42 € z vključenim DDV. Znesek lahko poravnate na naši blagajni ali s položnico, na računu NLB, 02340-0014249004, pred začetkom usposabljanja.
Usposabljanje bomo izvedli pri najmanj 25 kandidatih.
Ostali podatki za plačilo s položnico ali preko spletne banke -> Koda namena: OTHR; namen: RU za TK voznik; BIC banke: LJBASI2X; referernca: SI00 2018; naslov prejemnika: AP MS d.d., Bakovska 29A Murska Sobota.

Kdo potrebuje kodo 95, oz. Temeljno kvalifikacijo voznik? Na kratko.
Vozniki, ki opravljajo prevoz blaga ali potnikov z vozili, za katera je potrebno imeti naslednje vozniške kategorije: C1, C, C1 + E, C + E, D1, D, D1 + E in D + E. Seveda to velja za državljane EU, za prevoz v vseh državah EU, in za zaposlene v EU, tudi če niso državljani katere od držav EU.
Med izjemami, ki so pri nas v veljavi je tudi prevoz za lastne potrebe. Vendar pa te izjeme ni v tujini in predvidoma bo tudi pri nas ukinjena?!
Še ostale izjeme:
– vozil, pri katerih največja dovoljena hitrost ne presega 45 km/h;
– vozil, ki jih uporabljajo slovenska vojska, policija, civilna zaščita ali gasilci;
– vozil, na katerih se opravljajo preizkusne (testne) vožnje za tehnične izboljšave, popravila ali vzdrževanje novih ali obnovljenih vozil, ki še niso bila dana v uporabo;
– vozil, ki se uporabljajo v nujnih primerih ali so namenjena za reševalne akcije;
– vozil, ki se uporabljajo za učne ure vožnje za osebe, ki želijo pridobiti vozniško dovoljenje ali spričevalo o pridobitvi kvalifikacij in rednem usposabljanju;
– vozil, ki prevažajo material in opremo, ki ju voznik uporablja pri svojem delu, če vožnja tega vozila ni voznikova glavna dejavnost;
– vozil, ki se uporabljajo za lastne in osebne potrebe.

Zbiramo prijave za priprave na pridobitev kode 95. Usposabljanja izvedemo ob zadostnem številu prijav.
Kontakt: 041 746 005, joze.veren@apms.si