ZALASZANTO in SÜMEG - 10. 10. 2020

Z A L A S Z A N T O (budistični tempelj)

in  S Ü M E G (viteške igre)

(Madžarska)

 

ODHOD: sobota, 10. 10. 2020

  • ob 9.00 avtobusna postaja Murska Sobota
  • ob 9.30 avtobusna postaja Lendava

Potovanje!

Vožnja v smeri mejnega prehoda Dolga vas in nadaljevanje poti do prvega manjšega kraja Zalaszanto. Ogledali si bomo največji budistični tempelj v Evropi, ki je bil zgrajen septembra 1992. Tempelj meri v višino cca. 30 m, v širino pa šteje 24 m. Tempelj krasijo kupula z zlato konico, budistična besedila, drevo življenja in seveda kip Bude.

 

Zapeljali se bomo do bližnjega mesteca Sümeg. Ustavili se bomo pod gradom iz 13. stoletja. Možen individualni vzpon. Ob določeni uri se bomo zbrali na prizorišču viteških iger, kjer bomo začutili čas življenja v srednjem veku. Prisostvovali bomo viteškim igram, kjer se bodo vitezi predstavili v popolni opremi z orožjem in konjeniško pehoto. Srednjeveško vzdušje bo prikazano tudi z nošami in glasbo tistega časa. Uživali bomo v srednjeveški pogostitvi v prijetni viteški dvorani.

 

Cena na osebo: 52

(Potovanje se bo izvedlo pri minimalnem številu potnikov: 35)

 

Cena zajema: avtobusni prevoz, cestnine, parkirnine, srednjeveško pogostitev (aperitiv - šampanjec, srednjeveška juha, 1 kos mesa (gos), 1 kos mesa (svinjska pečenka in slanina), koruzni storž, pečen krompir, zeljna solata, štrudelj, belo in rdeče vino, voda), strokovno vodenje, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov, organizacijo in DDV.