RIM, VATIKAN - 24. 6. 2020

R I M, VATIKAN

(I t a l i j a)

 

ODHOD: sreda, 24. 6. 2020 ob 21.00, avtobusna postaja Murska Sobota

ob 21.15, Petrol Grabonoš

ob 21.45, McDonalds - Petrol, Na Polju (AC)

 

Potovanje

1. dan: Nočna vožnja v smeri Benetk, Bologne in Firenc z vmesnimi postanki …

2. dan: … v smeri Rima. Sledi namestitev in osvežitev v hotelu. Sledi ogled kulturno-zgodovinskih znamenitosti Večnega mesta - katakomb, kjer so pokopani prvi kristjani in se nahaja pod zemljo. Izpustili ne bomo tudi bazilike Sv. Pavla, bazilike Marije Snežne in mogočnega Kapitola, znamenitega Konstantinovega slavoloka, Beneški trg … Vrnitev v hotel. Nočitev.

3. dan: Po zajtrku bo sledil ogled Vatikana, najmanjše države na svetu. Sprehodili se bomo med muzeji, ki hranijo bogate zbirke različnih umetnostno-zgodovinskih obdobij. Ne bomo izpustili Sikstinske kapele z znamenitimi Michelangelovimi freskami, sprehod do Trga Sv. Petra, obisk največje bazilike na svetu. Po želji se bomo povzpeli na kupolo, s katere je lep razgled na Rim in Vatikan. Vrnitev v hotel in nočitev.

4. dan: Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledom Rima ter odšli do trga Navona, ki se ponaša z vodnjakom štirih rek, Panteona, Španskih stopnic, Fontane di Trevi, o kateri legenda govori, da če vržete kovanec v vodnjak, se zagotovo še kdaj vrnete v Rim.

Z vmesnimi postanki bomo v domači kraj prispeli do 4. ure zjutraj naslednjega dne.

 

Cena na osebo: 219 €

(Potovanje se bo izvedlo pri minimalnem številu potnikov: 35)

 

Cena zajema: avtobusni prevoz, cestnine, parkirnine, 2 x namestitev v hotelu na bazi nočitve z zajtrkom v dvoposteljnih sobah, vožnjo z Metrojem, strokovno vodenje, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov, organizacijo in DDV.

 

Doplačilo na osebo (definirajte z agencijo pred odhodom): enoposteljna soba 40 €. V ceno niso vključene vstopnine v posamezne muzeje.