MORAVSKA - 24. 10. 2020

M O R A V S K A

(Južna Češka)

  

ODHOD: sobota, 24. 10. 2020

  • ob 5.30, avtobusna postaja M. Sobota
  • ob 6.00, parkirišče pri OŠ Sv. Jurij, Rogašovci 

Potovanje

1. dan: Vožnja v smeri mejnega prehoda Kuzma in nadaljevanje poti po Avstriji, Češki, mimo Brna, do mesta Olomouc. Sprehodili se bomo po mestu, ki leži ob reki Moravi. Sledi ogled mestnih znamenitosti: mestna hiša, renesančni rotovž, cerkev sv. Vaclava, baročni vodnjak, terezijanska zbornica … Pot bomo nadaljevali v zgodovinsko mesto Kromeriž, ki je uvrščeno na seznam svetovne naravne in kulturne dediščine pri Unescu. Ogled mestnih znamenitosti: baročna rezidenca s prekrasnim parkom, staro mestno jedro, katerega krasijo meščanske hiše iz časa renesanse in gotike, cvetlični vrt iz 17. stoletja v slogu italijanskih vrtov … Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku kratka vožnja v mesto Slavkov u Brna, ki je poznan po nemškem imenu Austerlitz, znano po prizorišču slovite bitke treh cesarjev. Tukaj je francoska vojska pod vodstvom cesarja Napoleona premagala združeni vojski Avstrije in Rusije. Sledi vožnja v bližje mesto Lednice, kjer si bomo ogledali veličasten grad, ki je pod okriljem Unesca. Grajski kompleks slovi kot eden najlepših gradov v Evropi. V Mursko Soboto bomo prispeli v večernih urah, do cca. 22.00.  

 

Cena na osebo: 134

(Potovanje se bo izvedlo pri minimalnem številu potnikov: 35)

 

Cena zajema: prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji, cestnine, parkirnine, 1 x nočitev na bazi polpenziona v hotelu v dvoposteljni sobi, zunanje oglede po programu, vstopnino v grad, strokovno vodenje, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov, organizacijo in ddv.

 

Doplačilo na osebo (definirajte z agencijo pred odhodom): enoposteljna soba 25 €.