KOŠICE, POPRAD, BANSKA BISTRICA - 21. 3. 2020

KOŠICE, POPRAD, BANSKA BISTRICA

(Vzhodna Slovaška)

 

ODHOD: sobota, 21. 3. 2020

ob 3.00 z avtobusne postaje Murska Sobota

ob 3.30 z avtobusne postaje Lendava

 

Potovanje

1. DAN: Vožnja v smeri mejnega prehoda Pince in naprej po Madžarski, mimo Budimpešte, do meje s Slovaško in do mesta …

- Košice: ogledali si bomo drugo največje slovaško mesto. Sprehodili se bomo po zanimivem mestnem središču z bogato preteklostjo in stolnico Sv. Elizabete, ki je znana kot največja cerkev na Slovaškem. Imeli bomo nekaj prostega časa za lastna raziskovanja mesta, za kavico in okrepčilo. Sledila bo vožnja do mesta …

- Poprad: mesto se nahaja ob vznožju Velikih Tater. Je pretežno industrijsko mesto z izjemo osrednjega dela. Sprehodili se bomo po trgu Sv. Egidija, ki ga obdajajo baročne in renesančne zgradbe. Trg zaznamuje evangeličanska cerkev Sv. Egidija, po kateri je trg tudi dobil ime. Nekaj prostega časa za samostojne oglede. Sledila bo namestitev v hotelu v bližini. Večerja in nočitev.

2. DAN: Zajtrk v hotelu. Zapeljali se bomo do osrednjega mesta centralne Slovaške …

- Banske Bistrice: mestno središče se je oblikovalo okoli gradu, ki je bil nekoč rezidenca kralja Matije Kurvina. Sprehodili se bomo po lepo urejenih trgih in si ogledali mestne znamenitosti: mestni grad, mestno hišo, murni stolp, kamnito fontano, cerkev Sv. Frančiška Ksaverja … Nekaj prostega časa bo namenjeno za individualne oglede. Zapeljali se bomo v smeri Bratislave in naprej po Avstriji v smeri doma, kamor bomo prispeli do cca. 24.00.

 

Cena na osebo: 132 €

(Potovanje se bo izvedlo pri minimalnem številu potnikov: 35)

 

Cena vključuje: avtobusni prevoz (tja čez Madžarsko, nazaj čez Avstrijo), parkirnine, cestnine, zunanje oglede po programu, 1 x polpenzion v hotelu v dvoposteljnih sobah, strokovno vodenje, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov, organizacijo in ddv.

 

Doplačilo na osebo (definirajte v agenciji pred odhodom): enoposteljna soba 20 €.