IZVIR REKE MURE in dolina MALTE - 25. 7. 2020

IZVIR REKE MURE in dolina MALTE

(Avstrija)

 

ODHOD: sobota, 25. 7. 2020

  • ob 5.00 avtobusna postaja Murska Sobota
  • ob 5.15 Petrol Grabonoš

 

Potovanje

 1. dan: Pot nas bo vodila v smeri mejnega prehoda Šentilj in naprej mimo Graza, Leobna, v smeri kraja Tamsweg, vasico, ki znana po lepo tesanih hišnih balkonih. Naprej vožnja  mimo  St. Michaela, v smeri izvira reke Mure. Reka izvira na višini 1898 m. n. v.,  njen tok je dolg 438 km, pri nas pa jo poznamo kot mirno reko. Pri izviru pa je to nekoliko drugače. Avtobus zapustimo na parkirišču, kjer se bomo presedli v kombije in se športno - pohodno zapeljali do Sticklerhütte. Tisti, ki se ne bodo odločili za cca. 45 minutni počasni pohod do izvira reke Mure, se lahko v koči okrepčajo in uživajo v neokrnjeni naravi. Nadihali se bomo svežega zraka in si privoščili malico iz lastnega nahrbtnika. Ustavili se bomo tudi v bližnjem kraju St. Rupreht, kjer sledi ogled lesarskega muzeja (doplačilo). Namestitev, večerja in nočitev.

 2. dan: Zajtrk. Vožnja v smeri mesta Gmünd, kjer si bomo ogledali župnijsko cerkev - kostnico s freskami. Tukaj si po želji lahko ogledamo tudi Porschejev muzej (doplačilo). Sledi vožnja po gorski cesti doline Malte, ki se bo vila čez 9 mostov in tunelov. Med vožnjo bomo občudovali naravne lepote. Sprehodili se bomo tudi po največjem jezu v Avstriji (višina 1933) - Kölnbrein.  Izpustili ne bomo tudi kraja Seeboden, kjer bo možen ogled parka japonskih bonsajev (doplačilo). Naše potepanje se bo nadaljevalo do Millstattskega jezera, kjer bomo opravili postanek za uživanje v prelepi naravi. Domov se bomo vračali mimo Celovca in Graza in v izhodiščni kraj prispeli do cca. 22.00.

 

Cena na osebo: 129

(Potovanje se bo izvedlo pri minimalnem številu potnikov: 35)

 

Cena zajema: avtobusni prevoz, cestnine, parkirnine, zunanje oglede po programu, cestno takso za gorsko cesto, 1 x polpenzion v hotelu ali penzionu v dvoposteljnih sobah, strokovno vodenje, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov, organizacijo in DDV.

 

Doplačilo na osebo (definirajte z agencijo ob rezervaciji): ogled lesarskega muzeja 9 €, ogled bonsajev 9 €, ogled muzeja Porsche 8 €.