TEMIŠVAR in ARAD - 22. 8. 2020

TEMIŠVAR – ARAD

(R o m u n i j a)

 

ODHOD: sobota, 22. 8. 2020

  • ob 3.00 avtobusna postaja M. Sobota
  • ob 3.30 avtobusna postaja Lendava

 

Potovanje

1. dan: Vožnja v smeri Madžarske, mimo mesta Pecs, Szeged in naprej preko romunske meje do mesta Temišvar. Mesto leži ob reki Begej in je znano po bogati zgodovini. Mesto krasijo stavbe, mostovi, trg Zmage, parki, palače, katedrala Metropolitan, Srbski trg s pravoslavno baročno katedralo itd. Mesto je zaznamoval tudi madžarski kralj Matija Korvin, ki je bil zaslužen pri osvoboditvi mesta pred turškimi vpadi. Ogledali si bomo veličastni mestni trg, ki je odigral pomembno vlogo pri strmoglavljenju političnega režima nekdanjega romunskega predsednika Nicolaja Ceausescuja. Državljani so se z demonstracijo prvič uprli njegovemu vladanju. V mestu živi približno pol milijona prebivalcev in tudi industrijsko je precej razvito. Po ogledih sledi nekaj prostega časa za morebitne nakupe in samostojni potep. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku sledi vožnja v smeri mesta Arad. Mesto leži ob reki Mureš in je znano po habsburški arhitekturi, ki ji pravijo Dunaj v malem. Mesto slovi kot prometno in železniško središče. Ogledali si bomo tudi mestne znamenitosti: Trajanov most, vodni stolp, trdnjavo, mestno hišo, katoliško katedralo, luteransko cerkev, Srbski trg s katedralo itd. Sledi vožnja v smeri Budimpešte. V izhodiščni kraj bomo prispeli do cca. 23.50.  

 

Cena na osebo: 129

(Potovanje se bo izvedlo pri minimalnem številu potnikov: 35)

 

Cena zajema: avtobusni prevoz, cestnine, parkirnine, 1 x polpenzion v hotelu v dvoposteljnih sobah, zunanje oglede po programu, strokovno vodenje, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov, organizacijo in DDV.

 

Doplačilo na željo stranke (definirajte z agencijo ob rezervaciji potovanja): enoposteljna soba 25 €