PREDBOŽIČNI LIEZEN, ZELL AM SEE, KITZBÜHEL, INNSBRUCK, WATTENS, KUFSTEIN - 14.–15. 12. 2019

PREDBOŽIČNI LIEZEN, ZELL AM SEE, KITZBÜHEL, INNSBRUCK, WATTENS, KUFSTEIN

 

ODHOD: sobota, 14. 12. 2019

  • ob 4.00 z avtobusne postaje Murska Sobota

  

Potovanje

1. DAN: Vožnja z vmesnimi postanki v smeri Maribora, Šentilja in naprej po Avstriji, mimo glavnega mesta vzhodne Tirolske, Lienza. Sledi vožnja po prekrasni dolini reke Salzach, do letoviškega in smučarskega kraja Zell am See, ki leži v neposredni bližini jezera Zeller See. Po krajšem postanku in okrepčitvi se bomo zapeljali do Kitzbühela, najbolj mondenega središča v Avstriji, kjer bomo za trenutek okusili čar in razkošje, sloves in prestiž tega kraja. Legendarno prizorišče svetovnega pokala sicer slovi po izvrstni smuki in prostranih terenih. Sledi vožnja do Innsbrucka, ki bo, prav tako kot številna druga velika mesta, sijalo od bogato okrašenih ulic. Sprehodili se bomo do božičnega sejma, se okrepčali in izkoristili prosti čas za morebitne nakupe daril za svoje najdražje. Namestitev v hotelu in nočitev.

2. DAN:

Po zajtrku si bomo ogledali mestne znamenitosti Innsbrucka: staro mestno jedro s stolnico Sv. Jakoba, Zlato strešico … Sledi prosti čas za individualni ogled oz. potep po središču mesta. Ustavili se bomo tudi ob znamenitem Bergislu, kjer stoji znana smučarska skakalnica, ki ponuja čudovit razgled na okoliško pokrajino. Sledi vožnja ob reki Inn v smeri mesteca Wattens. Tukaj se nahaja eden najbolj obiskanih muzejev v Avstriji, Svet kristalov Swarovski (doplačilo). Muzej se razteza na 7,5 hektarih površine. Spoznali bomo zgodovino proizvodnje, vse o življenju Daniela Swarovskega ter občudovali obširno zbirko kristalov. Možen tudi nakup. Naš zadnji postanek bo v mestecu Kufstein, ki je s približno 18.400 prebivalci drugo največje tirolsko mesto po prestolnici države Innsbruck. Največja znamenitost je trdnjava Kufstein, ki se prvič omenja v 13. stoletju. Pozno popoldne sledi pot proti domu, kamor bomo prispeli v nočnih urah (do 23.30).

 

Cena na osebo: 149 €

(Potovanje se bo izvedlo pri minimalnem številu potnikov: 30) 

                                                   

Cena zajema: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, nočitev z zajtrkom v hotelu v dvoposteljnih sobah, zunanje oglede po programu, strokovno vodenje, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov, organizacijo in DDV.

 

Doplačilo na osebo: enoposteljna soba 30 €; muzej kristalov Swarovski cca. 17 €.

 

Popust za otroke v spremstvu staršev oz. odrasle osebe: do 14. leta se cena zniža za 10 €.

 

Murska Sobota, 16. 7. 2019