KOLESARJENJE PO AVSTRIJSKI KOROŠKI - 31. 8. 2019

KOLESARJENJE PO AVSTRIJSKI KOROŠKI

ODHOD: sobota, 31. 8. 2019

* ob 4.00 avtobusna postaja M. Sobota 

* ob 4.15 postajališče Grabonoš

* ob 4.45 železniška postaja Maribor

* ob 5.10 OMV bencinska črpalka Slovenska Bistrica

* ob 5.45 dvorana Zlatorog Celje

* ob 6.45 počivališče Voklo pri Kranju

 

 

Potovanje

1.DAN: pobiranje potnikov po zgoraj navedenem razporedu. Sledi vožnja skozi karavanškega predora v smeri najvišje gore Avstrije, Grossglockner. Ob vzponu na slikovito panoramsko cesto se lahko prvi kolesarji izkrcajo in se poskusijo v kolesarjenju do razgledne ploščadi Franc Josef Höhe, drugi pa se lahko zapeljejo do ploščadi in tam pričnejo kolesarjenje nazaj do doline. V primeru lepega vremena bo pogled na ledenik Pastirica veličasten. Po spustu sledi kolesarjenje v smeri krajev: Heiligenbluth, Winklern, prelaz Iselsberg, Lienz do Oberdrauburga ali bližnjega Dellacha. Namestitev, večerja in nočitev. Prekolesarili bomo cca. 80 km.

2.DAN: po zajtrku sledi kolesarjenje v smeri naslednjih krajev: Spittal na Dravi. Kolesarjenje bomo zaključili v mestu Villach. Prekolesarili bomo cca. 80 km. Vkrcali se bomo na avtobus in se zapeljali v smeri Slovenije.

 

ŠTEVILO SKUPNIH PREVOŽENIH KM: cca. 160 KM

ZA TISTE, KI BI JIM BILO KOLESARJENJE  PREVEČ NAPORNO, NI BOJAZNI.

AVTOBUS BO ČAKAL NA DOLOČENIH TOČKAH IN POBIRAL TISTE, KI  JIM BODO POŠLE MOČI.

         

        Cena na osebo: 187

(Potovanje se bo izvedlo pri minimalnem številu potnikov: 20)

 

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestnine, parkirnine, prevoz koles s prikolico, 1 x namestitev v hotelu ali penzionu v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona, turistična spremljava, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov, zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini, organizacijo in DDV.

 

Doplačilo na željo stranke (definirajte z agencijo ob rezervaciji potovanja): enoposteljna soba 25 €.

 

Opomba: program je primeren za vse, ki si želijo sprostilnega kolesarjenja. Priporočamo po predpisih opremljena kolesa, kolesarsko čelado in primerno kolesarko oblačilo ter obutev. Vsak kolesari na lastno odgovornost, med vožnjo se upoštevajo veljavni predpisi. Kolesarska steza je lahko tudi delno speljana po lokalnih in makadamskih cestah. Agencija za nastalo škodo ali morebitno odtujitev kolesa med potovanjem ne odgovarja. 

 

 M. Sobota, 4. 7. 2019