LUGANO - VERONA - 21. 6. 2019

LUGANO - VERONA

(Švica, Italija)

 

 

ODHOD: petek, 21. 6. 2019

ob 23.00, avtobusna postaja M. Sobota

ob 23.15, Petrol Grabonoš

ob 23.25, LENA CENTER, Lenart (rondo)

 

Potovanje:

1. dan: Nočna vožnja v smeri mejnega prehoda Fernetiči in nadaljevanje po Italiji. Potovali bomo v smeri Benetk, Padove, Milana in naprej v smeri Švice. Po prehodu meje se zapeljemo v mesto Melide (nahaja se v bližini Lugana). Tukaj se bomo ustavili v Swissminiatur. Ogledali si bomo številne svetovne miniaturne znamenitosti (izdelane v merilu 1:25). Sprehodili se bomo med maketami železnic, ladij, hiš … Naslednja postaja bo v največji švicarski čokoladnici Alprose. Za krajši sprehod se bomo ustavili tudi v mestu Lugano, katerega krasijo prelepe meščanske hiše, promenada ob jezeru, stari trg … Vrnili se bomo v Italijo, se zapeljali v smeri Milana, Bergama in Brescie. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

2.dan: Zajtrk v hotelu. Sledi vožnja v smeri Gardskega jezera. Postanek bomo naredili na polotoku Sirmione. Sprehodili se bomo po mestu, do gradu Scalighieri in term Catullo. Zapeljali se boste lahko tudi z ladjico (proti doplačilu). Zadnji postanek bo v mestu Verona. Mesto slovi po Romeu in Juliji. Ogledali si bomo stari del mestnega jedra, areno, Piazza del Erbe, trg Piazza Bra, Julijin balkon, Dantejev spomenik … Sledilo bo slovo od romantičnega mesta. Domov bomo  prispeli v ranih urah naslednjega dne (do 01.00 zjutraj). 

  

Cena na osebo: 189

(Potovanje se bo izvedlo pri minimalnem številu potnikov: 30)

 

 

Cena zajema: prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji, cestnine, parkirnine, vstopno takso, vstopnico za ogled parka Swissminiatur, zunanje oglede po programu, vodenje, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov, organizacijo in DDV.

 

 

Doplačilo na željo stranke: enoposteljna soba 30 €.