BRATISLAVA-BUDIMPEŠTA - 14. 9. 2019

BRATISLAVA-BUDIMPEŠTA

 

ODHOD: 14. 9. 2019

ob 5.30, avtobusna postaja M. Sobota

ob 6.00, gasilski dom Motovilci

ob 6.10, cerkev Grad na Goričkem

 

Potovanje:

  1. DAN: SLOVENIJA–BRATISLAVA

Vožnja v smeri mejnega prehoda Kuzma, naprej do Dunaja, in vse do Bratislave. Po prihodu se bomo odpravili na ogled mesta in se zapeljali do bratislavskega gradu, s katerega se razprostira prelep pogled na mesto in reko Donavo. Sledil bo ogled glavnih znamenitosti (zunanji ogledi): stolnica Sv. Martina, v kateri je bilo okronanih 11 Madžarskih kraljev, sedež nekdanje Academie Istropolitane, Mihaelova vrata, Glavni trg z Maximilianovo fontano, nadškofovo palačo, ne bomo pozabili na Čumila - maskote mesta. Sledila bo vožnja z ladjico v smeri Devina (traja cca. 90 min). Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

  1. DAN: BRATISLAVA–BUDIMPEŠTA–SLOVENIJA

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili v smeri Madžarske, v Budimpešto. Najprej sledi ogled madžarske prestolnice med vožnjo z avtobusom. Med sprehodom pa si bomo mesto ogledali v vsej njegovi veličini. Po prihodu se bomo najprej sprehodili po ulici Vaci. Spoznali bomo vse najpomembnejše mestne znamenitosti: Puskas stadion, Trg junakov … Sledi vožnja mimo opere, cerkev Sv. Štefana, do parlamenta (zunanji ogledi). Ne bomo izpustili niti Ribiške trdnjave, Citadele, Elizabetinega mostu … V popoldanskem času se bomo odpravili v smeri Slovenije, kamor bomo prispeli do cca. 23.00.

 

 

Cena na osebo: 129

(Potovanje se bo izvedlo pri minimalnem številu potnikov: 35)

 

 

Cena zajema: avtobusni prevoz, cestnine, parkirnine, 1x namestitev v hotelu*** na bazi polpenziona v dvoposteljnih sobah, vožnjo z ladjo v smeri Bratislava–Devin, vodenje, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov, organizacijo in DDV.

 

Doplačilo na osebo: enoposteljna soba 25 €/osebo.