PO TRUBARJEVI POTI (Nemčija) - 2. 11. 2018

PO TRUBARJEVI POTI - Nemčija

ODHOD: 2. 11. 2018 ob 22.00 z avtobusne postaje M. Sobota

ob 22.15 s Petrola Grabonoš

 

  1. DAN (3. 11. 2018):  Slovenija–Rothenburg–Tübingen

Nočna vožnja s potrebnimi vmesnimi postanki, mimo Graza, in naprej v smeri Nemčije, do mesta Rothenburg, ki je znano po čudovitem obzidju. Sprehodili se bomo po kamnitih ulicah srednjeveškega mesta, v katerem je Primož Trubar spisal prvi dve slovenski knjigi. Po ogledu bomo nadaljevali vožnjo v Tübingen, ki slovi kot eno izmed najstarejših univerzitetnih mest, v katerem so prostor našli številni slovenski študenti in učenjaki, med drugimi tudi Primož Trubar. Tu je dal natisniti Katekizem in Abecednik. Med sprehodom si bomo ogledali mestne znamenitosti, kot so: gotska samostanska cerkev, grad Hohentübingen, Marktplaz … Nastanitev v okolici, večerja, nočitev.

  1. DAN (4. 11. 2018):  Derending–Ulm–Slovenija

Po zajtrku bomo obiskali predmestje Tübingena - Derending. Trubar je tu svoj čas vodil županijo. V tamkajšnji cerkvi sv. Gala je tudi pokopan. Po ogledu bo sledila vožnja do Ulma, mesta ob Donavi, ki je bilo pomembno trgovsko in kulturno središče že v srednjem veku, danes pa je univerzitetno mesto, poznano kot rojstni kraj Alberta Einsteina. Sprehodili se bomo do stolnice, z najvišjim cerkvenim stolpom na svetu, poševnih mestnih vrat, mestne hiše … Sledila bo vožnja proti Sloveniji, kamor bomo s potrebnimi vmesnimi postanki prispeli v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne (do 3.00).

Cena na osebo:

146,00 €  pri udeležbi 45 in več potnikov

155,00 € pri udeležbi 40–44 potnikov

165,00 € pri udeležbi 35–39 potnikov

(V primeru večjega oz. manjšega števila potnikov se cena ustrezno preračuna.)

 

Cena zajema: avtobusni prevoz, cestnine, parkirnine, 1x namestitev v hotelu 3* na bazi polpenziona, vodenje, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov, organizacijo potovanja in  DDV.

 

Doplačilo: enoposteljna soba 25 €/osebo